Fiskefilet med pommes frites

I programmet Løvens hule, som netop har afsluttet fjerde sæson på DR1, vender de fem dommere op og ned på danske iværksætteres tilværelser, når de investerer i deres drømmeprojekter. Det er...

Oksesteg På Grill

Gammeldags oksesteg er på listen over de mest populære danske retter i de sidste hundrede år. Retten er en klassisk simreret, hvor kødet simrer i vand, krydderurter og grønsager. Når kødet er færdig med at simre, koges saucen ind af væden fra gryden, og så er maden klar til servering. OPSKRIFT (4 pers. ) 800-1000 g oksetykkam (gerne snøret) 2 løg 2 store gulerødder 150 gr. knoldselleri 2 fed hvidløg 4 kviste persille 6 dl vand 1 spsk. Smør Salt og peber TILBEREDNING Skræl gulerødder og selleri og skær dem i mindre stykker. Pil hvidløgene og skær også dem i et par stykker. Vask persillekvistene. Tænd grillen på middel, direkte varme. Pensl stegen med olie eller smeltet smør, og krydr med salg og peber. Brun stegen på alle sider i ca. 2 minutter pr. side. Sæt en støbejernsgryde på grillen, og sænk varmen lidt. Kom smør i gryden og lad det smelte. Læg herefter stegen i gryden, og kom alle grønsagerne ved. Hæld vandet over, læg låget på, og lad retten simre (ikke bulderkoge) i 90 minutter.

Oksesteg på grilled

Tips Sådan ser den færdige oksefilet ud, og den er flot rosa i kødet. Her er kernetemperaturen på 57 grader, hvorefter stegen skal hvile. Foto: Okseflet skæres ud i tynde skiver, og anrettes som på billedet sammen med den lækre kartoffelsalat. Super nem og lækker mad, der også er god som gæstemad. Relaterede opskrifter er på langtidsstegt oksefilet og grillet okseculotte.

Om nødvendigt kan du tilsætte lidt almindelig olivenolie. Gør oksefileten i stand, hvor du fjerner eventuelle urenheder og sener i bunden af stegen, og ridser fedtet på oversiden i skrå tern. Brun oksefileten ved direkte varme, så den får en god stegeskorpe. Den skal brunes på begge sider. Læg oksestegen over på indirekte varme, og smør kødet godt ind hvidløgspastaen, og krydr også med flagesalt og peber. Du kan også lige drysse den med lidt tørret eller frisk rosmarin, som jeg har gjort her. Stik et stegetermometer i kødet, og grill den indtil kernetemperaturen er 57 grader. Undervejs kan du eventuelt smøre oksefilet med mere hvidløgspasta, hvis der er mere tilbage. Hold en temperatur i grillen på omkring de 200 grader, og så tager det cirka 30-40 minutter at opnå 57 grader som kernetemperatur. Men anvend som sagt et stegetermometer. Tag den færdiggrillede oksefilet af og pak den ind i sølvpapir og et viskestykke, og lad den hvile mens du laver en nem kartoffelsalat. Som du finder opskriften på længere oppe.

Mens stegen simrer, gøres en gryde nye kartofler klar. Tag stegen op, og pak den i folie eller læg et viskestykke over. Nu skal du lave saucen. Brug en stavblender til at blende grønsagerne i gryden, og tilsæt eventuelt en smule bouillon (grønsags- eller okse) hvis saucen bliver for tyk. Jævn saucen med en smule Maizena rørt ud i lidt koldt vand. Fjern snoren fra stegen (hvis den var snøret) og skær 1 cm skiver af stegen. Server oksestegen med nye kartofler, sauce, franske kartofler og asier eller hjemmelavet agurkesalat, se opskriften på agurkesalat her >> TIP Du kan også servere karamelliserede perleløg til retten, de laves på samme måde som brunede kartofler. Sukker på en pande, smelt sukkeret, kom en lille klat smør på panden, og tilsæt perleløg. Vend hele tiden, til løgene er møre, og karamelliserede. Her ligger oksestegen i gryden, efter at have brunet på grillen.

Bevar kødets saft og kraft med den rigtige grillstegetid. Følg disse tips for at få det bedste resultat. Grilltiderne er kun vejledende, for stegetiden er afhængig af grillristens afstand til gløderne, og om der er blæst og træk omkring grillen. Ved kort stegetid skal kødet være tæt ved gløderne.

Grillet oksefilet med hvidløg og nem kartoffelsalat - Madens Verden

Nem opskrift på grillet oksefilet med masser af hvidløg. Den lækre oksefilet klargøres og smøres med hjemmelavet hvidløgspasta af marinerede hvidløg. Grillet oksefilet er en fremragende steg at sætte på bordet, og med denne opskrift bliver oksestegen mør, saftig og med masser af smag. Oksefileten bliver smurt ind i en skøn hvidløgspasta, som du laver af marinerede hvidløg på glas. Du kan både bruge den almindelige udgave af hvidløgene, eller den med chili, der giver lidt mere styrke til oksestegen. Du får dog et godt resultat, uanset hvilken af de to typer hvidløg du bruger. Opskriften er til fire personer. Opskrift på grillet oksefilet 1, 5 kilo oksefilet 100 gram marinerede hvidløg flagesalt friskkværnet peber Lidt rosmarin frisk eller tørret Denne opskrift på en nem kartoffelsalat Kom de marinerede hvidløg i en lille skål med flad bund, så du kan blende dem med stavblenderen. Du kan selvfølgelig også bruge den almindelige blender. Kom også godt med olie fra hvidløgene ved, og blend nu til en tyktflydende hvidløgspasta.

 • NYT: For tredje år i træk stiger antallet af ofre for vold - Danmarks Statistik
 • Fitbit charge 3 læderrem 2
 • Til salg: Kobberbæksvej 75B, Svendborg Ø, 5700 Svendborg
 • Ludus web nordsjælland
 • Oksefilet på rotisserie (grillet på spyd) - Madens Verden
 • Steen nørgaard madsen
 • Ægte venustorn kapsler
 • Bad og ide aalborg 2016
 • 2GO SHOE DEO | skodeo der hurtigt neutraliserer dårlig lugt
 • Oksesteg på grillo
 • Sommerhus skagen 10 personer
 1. Plader
 2. Spejl skulder blind test
 3. Østergaard urmager & guldsmed
 4. Vandhane med kogende vand en

Police force legetøj, 2020